Pressedekning

INFO &

NYHETER

Jente Bruke Laptop
Forskning:
Åpne kontorlandskap kan ha en negativ effekt på arbeidsmiljøet.


Foretrekker du eget kontor fremfor et åpent kontorlandskap? Da kan du slå i bordet med denne forskningen.

Ikke alle er like begeistret for åpne kontorlandskap, men mange bedrifter river likevel ned kontorveggene og plasserer de ansatte i ett og samme rom.

Hvorvidt produktiviteten og samholdet øker, er stadig gjenstand for forskning. En ny studie viser at interaksjonen mellom de ansatte endres drastisk når en arbeidsplass bytter ut lukkede kontorer med åpne landskap, skriver ScienceAlert.

Les hele artikkelen på Side3.no
https://www.side3.no/vitenskap/6656593​

Jente med rødt hår
7 av 10 plages av støy på kontoret
 
Bråkete kolleger fører til mindre produktive ansatte.


Mange kontoransatte kan vel kjenne seg igjen i å ha mistet konsentrasjonen av durende kopimaskiner, ringende telefoner som ingen svarer, eller høylytte samtaler mellom kolleger.

 

Forskning viser også at støy kan føre til nettopp dårligere konsentrasjon, i tillegg til midlertidig kortere hukommelse og lavere produktivitet.

Les hele artikkelen på Dinside.no
https://www.dinside.no/jobb/60985699

Høye Fives

HARVARD STUDIE:

Åpne kontorlandskap gjør at arbeidstakere samarbeider mindre.

 

Åpne kontorlandskap tillater ansatte å se og høre sine kolleger hele dagen, og da skulle en tro all denne gjennomsiktigheten ville oppfordre dem til å jobbe mer sammen.

Men ifølge ny Harvard-forskning har denne typen kontormiljø faktisk den motsatte effekten. Det reduserer hvor lang tid folk bruker til å snakke ansikt til ansikt, og driver dem i stedet for å samhandle med tekst eller e-post.

Shh .. hold stemmen din nede

Tidligere studier viste at åpen planløsning reduserer produktiviteten, blant annet fordi folk har en tendens til å føle ubehag ved å holde seriøse forretningssamtaler mens kolleger hører på.

Les hele artikkelen på World Economic Forum